Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013

Firmele mici incep lupta pentru 5-10 milioane de euro in urmatoarele 12 luni

Investitii de circa 5-10 milioane de euro in total de la investitori individuali de tip business angels vor fi scoase la bataie pentru firme mici din Romania, in urmatoarele 12 luni, datorita noii legi in domeniu, estimeaza oameni de afaceri care au contribuit la redactarea legii.

Afla mai mult...

Calitatea in procesul de formare profesionala

Calitatea procesului de formare profesionala este importanta si din perspectiva rolului esential al acesteia in context european, in special, pentru dezvoltarea individuala, asigurarea competitivitatii, a cresterii ocuparii fortei de munca si pentru coeziune sociala.

Afla mai mult...

Finantari nerambursabile pentru investitii in agricultura

Sprijinul public nerambursabil se acorda pentru o perioada de maxim trei sau cinci ani si poate ajunge la valori de 40-50.000 euro. Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se va acorda sub forma de prima in doua transe

Afla mai mult...

Finantari nerambursabile pentru investitii in agricultura

Ghidul Solicitantului in varianta consultativa publicat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru Submasura 4.1 "Investitii in exploatatii agricole" precizeaza sprijinul acordat prin aceasta sub-masura, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala.

Afla cum poti obtine fonduri nerambursabile...

Program National de Dezvoltare Rurala
in perioada 2014-2020

Concentrarea interventiilor in urmatoarea perioada de programare 2014-2020 va urmari maximizarea impactului si simplificarea procesului de accesare si adresarea problematicilor structurale ale exploatatiilor agricole.

Descarcati intregul articol...

Posibilitati de finantare din fonduri nerambursabile in perioada 2015-2020

Romania beneficiaza de fonduri europene in valoare de aproximativ 43 de miliarde de euro, cruciale pentru capacitatea Romaniei de a face fata provocarilor in materie de dezvoltare pe termen mediu si lung, destinate cresterii si crearii de locuri de munca.

Descarcati intregul articol...

reguli de marketing

5 reguli de marketing pentru afacerea dumneavoastra

Consultati cele 5 reguli de marketing pentru orice afacere, indiferent de dimensiunea acesteia.

Afla mai multe...

Cum imi realizez propriul website

Tot mai multe companii mici isi doresc crearea unui website pentru promovarea afacerii. Ca orice tehnica de marketing, realizarea unui website nu influenteaza semnificativ dezvoltarea companiei daca activitatea se opreste aici.

Aflati care sunt cei mai importanti pasi in realizarea unui website...

reguli de marketing

E-shop Afacerea mea online

Inainte sa deschideti un magazin online, este important sa realizati cercetari cat mai amanuntite.

Vedeti care sunt cele mai importante elemente ale unui magazin online

reguli de marketing

Promovarea online a afacerii

Metodele de promovare online sunt diverse. Obiectivul principal presupune acumularea de utilizatori pe website-ul dumneavoastra.

Ce presupune promovarea online?

Business Angels. Oportunitati. Beneficii.

Antreprenorii de succes nu sunt acei antreprenori pentru care motivatia financiara este cea mai importanta in activitatea lor. Toti antreprenorii de succes au dorit sa faca o diferenta in primul rand.

Consultati idei pentru strategii de finantare

Ce este franciza?

Franciza este o modalitate de a infiinta o afacere care pune pe piata un produs sau un serviciu intr-o maniera exacta, prescrisa de fondatorul sau. Francizarea nu se limiteaza doar la produse sau servicii, ci se acorda si pentru formatul unei firme, un brand sau o imagine, ca metoda de a derula o afacere.

Care sunt pasii necesari pentru a fi partener de franciza?

Surse de finantare pentru un business antreprenorial

Fiecare afacere, in functie de variabilele de pe piata la un moment dat, poate identifica cu o varianta optima de finantare. Odata identificata sursa, antreprenorul trebuie sa conceapa un plan de actiune cat mai precis si o strategie de utilizare a acesteia.

Aflati mai multe despre cele mai intalnite surse de finantare pentru afaceri

Crowdfunding-antreprenoriatul viitorului

Sumele atrase prin crowdfunding pentru un proiect propus on-line pot ajunge chiar si la milioane de Euro, in functie de complexitatea acestuia. Totusi, sumele cu care contribuie in general un investitor sunt relativ mici, crowdfunding-ul implicand colectarea de contributii personale mici de la un numar foarte mare de investitori.

Crowdfunding-ul avantaje si dezavantaje ...

Trei instrumente inovative utilizate in consilierea profesionala

Pe masura ce viata profesionala a devenit un segment foarte important in planurile in care se manifesta un individ, complexitatea procesului de ghidare in cariera a crescut, iar rolurile acestui proces au fost multiplicate, aducandu-se in discutie nu doar alegerea unei cariere potrivite, dar si sustinerea persoanei atunci cand trece printr-o tranzitie profesionala.

Cum poti lua decizia potrivita in cariera?

10 avantaje ale consilierii profesionale

F. Inskipp si H. John (1984) spun despre sfatuire (consiliere) ca este o cale de a relationa si de a raspunde altei persoane, astel incat cel sfatuit este ajutat sa-si exploreze gandurile, emotiile si comportmentul pentru a castiga o intelegere de sine mai clara si pentru a invata sa gaseasca si sa utilizeze partile sale mai tari (resursele) astfel incat sa se poata confrunta cu viata mai eficient si sa ia decizii adecvate sau sa actioneze corespunzator.

Cateva dintre avantajele consilierii profesionale

CV-ul: o provocare constanta. Asa da/Asa nu

Corelatia dintre criza, terminarea studiilor si dorinta unei cariere de top poate sa puna multa presiune asupra unei persoane in cautarea unui loc de munca. Orice persoana in cautarea unui loc de munca este bine sa stie sa-si redacteze un CV-Curriculum vitae

Aflati de la consilerii ReAspir Crescendo care sunt regulile de baza in redactarea CV perfect

Tinuta business. Cum ma prezint? Cum ma promovez?

Pentru prima impresie nu exista un buton de stergere, astfel ca e bine sa ne asiguram ca va fi o impresie pozitiva. Prima evaluare facuta de potentialii angajatori este facuta in functie de cum arati si cum te comporti.

"Prima impresie este si cea mai durabila impresie"

10 carti de afaceri pentru antreprenorii la inceput de drum

O selectie de carti scurte, usor de citit dar care va vor schimba perspectiva si va vor ajuta sa va schimbati modul in care ganditi. avand in vedere ca orice antreprenor trebuie sa fie si un vanzator bun, cartea aceasta ofera cele mai bune practici de vanzari utile la inceput de drum.

Analiza privind principalele probleme din antreprenoriatul agricol

Analiza privind principalele probleme din antreprenoriatul agricol

Chestiunile de organizare a activitatii fermierilor intr-o forma juridica prin intermediul careia acestia sa poata atrage finantare sau sa patrunda in lantul de distributie si desfacere, zona de fiscalitate unde sunt necesare multe clarificari

Analiza privind principalele probleme din antreprenoriatul agricol

ANTREPRENOR VS. INTRAPRENOR
CINE E CU CINE?

Daca ai abilitati de antreprenor, dar din diverse motive nu poti/nu vrei sa incepi propria afacere (inca), trebuie sa stii ca exista o modalitate prin care talentul tau nu se iroseste. Antreprenoriatul este o mentalitate, inainte de toate.

ANTREPRENOR VS. INTRAPRENOR

Cum este sa fii antreprenor?

La Inceput nici nu stiam de unde sa Incep pentru ca senzatia pe care o traiesc In fiecare zi este una total unica si foarte diferita. Cred ca sunt unul dintre fericitii oameni care Inca nu a gustat cum este sa fii angajat si salariat. Inca din start nu mi-a placut ideea.

Cum este sa fii antreprenor?

Cum negociezi ca sa castigi?

Talentul de negociator este un "must" pentru orice om de afaceri. Practic daca nu stii sa negociezi nu faci nicio afacere pentru ca, prin definitie, negocierea buna presupune ajungerea la o intelegere profitabila de ambele parti (renumitul "win-win").

Cum negociezi ca sa castigi?

De ce nu poate oricine sa fie antreprenor?

Antreprenorii sunt oameni deosebiti fata de restul populatiei. Se deosebesc atat prin capacitatea de a intelege concepte economice, de a sesiza oportunitati si de a reusi sa convinga clienti si furnizori, cat si prin cateva trasaturi ce tin de personalitate, de auto-control, de viziune si de abilitatea de a relationa cu oameni.

De ce nu poate oricine sa fie antreprenor?

DIFERENTA INTRE BRANDING PERSONAL SI EXHIBITIONISM

In ultima vreme, Brandul Personal a ajuns sa fie un "buzz-word" tot mai des intalnit. Asa cum companiile au nevoie de o identitate pentru a fi observate in piata, tinute minte si preferate de catre clientii lor, nu este o surpriza ca si oamenii se pot "brand-ui" cu succes.

DIFERENTA INTRE BRANDING PERSONAL SI EXHIBITIONISM

Linkuri utile

Sursa imaginilor: www.google.ro